Jobba på Filmkollo

Är du intresserad av att arbeta på Filmkollo hittar du information här och kan göra en jobbansökan via formuläret. 

Vi söker filmhandledare som ansvarar för filmaktiviteterna, lägerledare som ansvarar för lägret som helhet och kökspersonal som har hand om matberedning och servering.

Vill du arbeta som volontär fyller du i formuläret på samma sätt och kryssar i volontär-rutan under vilka tjänster du är intresserad av. 

Att arbeta på kollo innebär ansvar för deltagarna dygnet runt. Arbetspassen kan vara både krävande och långa, därför är det bra om du är uthållig och flexibel. Det är viktigt att du kan ta och ge feedback samt ha ambitionen och viljan att utveckla verksamheten tillsammans med oss.

Under sommaren har vi ca 30 anställda. Var och en har sitt ansvarsområde samtidigt som alla har gemensamt ansvar för deltagarnas trivsel och säkerhet. Vid personalkrävande situationer kan ytterligare personer kallas in från vår ledningsgrupp för att bistå lägerpersonalen.

En fullbokad lägervecka består av två läger med vardera 50 deltagare som i sin tur fördelas i fem grupper. Gruppledaren för respektive läger har det övergripande ansvaret och planerar arbetet tillsammans med en personalgrupp på ca 16 personer. 

Föreningens fast anställda personal ansvarar för verksamhetsutveckling och den praktiska planeringen inför lägersommaren, schemaläggning, krishanteringsplaner och sköter löpande hantering av anmälningar och frågor som kommer in året runt. Verksamhetsledaren har det yttersta ansvaret för personalen och verksamheten.

Innan lägren startar har vi personalintroduktioner, utbildningar och praktiska genomgångar. Flera i personalgruppen är återkommande år efter år men det behövs alltid nya personer. Vi är ett härligt gäng som gärna välkomnar nya medarbetare. 

Arbetsbeskrivningar

Vi har delat upp arbetsuppgifterna i tre grupper:

  • Lägerledare – Ansvarar för lägret som helhet, deltagarnas trivsel, säkerhet och delaktighet. Planerar och leder fritidsaktiviteter, stöttar i filmarbetet. 
  • Filmhandledare – Ansvarar för filmaktiviteterna, den tekniska utrustningen, håller i utbildningar, leder workshops, filmar/redigerar, håller i premiären/avslutningen.
  • Kökspersonal – Ansvarar för matberedning och servering.

Läs igenom kvalifikationer och arbetsuppgifter för respektive tjänst för att se vilken/vilka tjänster du är intresserad av.

För att arbeta på Filmkollo måste du ha fyllt 18 år. Praktikanter kan vara under 18 år om de tidigare varit deltagare på Filmkollo.

Vill du arbeta på Filmkollo men saknar tillräcklig erfarenhet kan du ansöka om att få praktisera som ledare för att kunna ansöka om att arbeta som ledare nästa år. 

Obligatoriska utbildningar

Innan lägersommaren genomgår samtliga lägerledare och filmhandledare dessa utbildningar:

Individuellt, digitalt:

  • Sensus ledarintroduktion, (ca 30 min). Är du redan ledare inom Sensus behöver du inte göra denna introduktion. 
  • Filmkollo ledarutbildning, (ca 120 min).

Gemensam utbildningsdag, digitalt:

  • Teamsmöte lördag 21 maj, 10:00-16:00. 

Dagen innan lägerstart för respektive person/anställningsperiod, fysiskt på iFocus Studios:

  • Praktisk genomgång av filmteknik, studios och teknik i biograf/samlingssalar. 

Arbetsperiod

Vi eftersträvar kontinuitet i personalgruppen och prioriterar därför de som kan arbeta längre perioder framför de som bara kan ett fåtal veckor.

  • I första hand anställs de som utan avbrott kan arbeta hela lägersommaren, v.24-32 (11 juni-13 augusti).
  • I andra hand de som kan 4-5 sammanhängande veckor i början eller slutet av lägersommaren: v24-28 (11 juni-16 juli) eller v.29-32 (16 juli-13 augusti). 
  • I tredje hand de som kan utspridda veckor under lägersommaren och det går att fylla alla lägerveckor med olika personer. 

Tobak och alkohol

Det råder absolut tobaks- och alkoholförbud under hela anställningsperioden. Även produkter som energidrycker, nikotinfritt snus etc. bör undvikas. 

Utdrag från belastningsregistret

Innan anställning krävs uppvisning av ett utdrag ur belastningsregistret. ”Utdrag för arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”. Blankett och mer information finns på polisens hemsida.

Filmad presentation

I samband med att du fyller i jobbansökan vill vi att du skickar in en filmad presentation (ca 1 min) där du kort berättar vem du är och varför du passar till att arbeta på Filmkollo. sms/mail till: 0705-33 98 10, ronnie@inventum.se

Jobbansökan – Filmkollo

Vi läser din ansökan när vi fått din filmade presentation. Känner vi att du kan passa som ledare hos oss blir du kontaktad. Vi kan inte garantera att vi svarar alla som ansöker.

Kontakt

Har du frågor om våra tjänster är du välkommen att kontakta vår verksamhetsledare Ronnie Brolin. 0705-33 98 10, ronnie@inventum.se