Inför lägret

När anmälan är gjord, hälsodeklaration inskickad och deltagaravgiften betald är det bara att vänta på ett galet roligt Filmkollo. Inför sommaren kommer ni att få ett mail med uppdaterad information. Har ni frågor innan dess är ni givetvis välkomna att höra av er.

Vi har också en sida med vanliga frågor och svar!

Ankomst

När lokalerna öppnar erbjuder vårt café kaffe, glass, fika, godis, frukt och mycket mer. 

Deltagarna checkar in i sina rum och vi har ett välkomstmöte där personalen presenterar sig och vi informerar om veckan. 

När föräldrar och syskon har lämnat lägret har vi en säkerhetsgenomgång, går igenom ordningsregler och veckans alla aktiviteter.  

Det finns möjlighet att boka transfer till lägret från Grästorp station, mer info samt vägbeskrivning hittar ni här.

Kläder och andra tillhörigheter

De privata tillhörigheter som deltagarna har med sig till lägret ansvarar var och en för. Inventum tar inte ansvar för deltagarnas tillhörigheter och ersättning utgår därför inte vid skada eller förlust. Detta är viktigt att tänka på när det gäller värdesaker som mobiltelefon, kamera, dator och dyrare klädesplagg.

För kvarglömda saker ansvaras ej. Önskas upphittade kvarglömda saker skickas med post görs detta först efter att portot är förskottsinbetalt.

Mobilanvändning

Deltagarna ansvarar själva för sina mobiltelefoner under lägret. Vi uppmanar till att de inte används under aktivitetspassen, filminspelningar, workshops, filmvisningar eller utbildningar om inte lägerpersonalen tillåter det. 
 
För många är mobilen en trygghet kvällstid/nattetid och flera familjer uppskattar att det är lätt att hålla kontakten. Eventuell begränsning av skärmtid, surf etc. sköts av respektive målsman med lämplig app/föräldrakontroll. Vill ni att mobilen förvaras inlåst under dagtid lämnas den till ledarna vid morgonsamlingen.

Drogfritt

Alla Inventums läger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster.

Försäkring

Samtliga deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Filmkollo. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad/skadad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.

Café/kiosk

Under veckan kan deltagarna handla i vårt café där det finns godis, chips, glass, dricka, mellis-snacks, frukt m.m. Det finns även tandborste, tandkräm, öronproppar, bindor m.m. Cafét håller öppet om kvällarna och även en stund i samband med måltiderna. Till fickpengar är en vanlig summa vi ser 400 kr per lägervecka. För övrigt behövs inga fickpengar under veckan, allt annat ingår.

Packning

Funderar ni på vad som ska packas kan ni titta på vårt förslag till packlista.

Besök under lägret

Föräldrar är välkomna att besöka oss under lägret men vi ber er att meddela oss detta på förhand då vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot besök på alla tider och enbart i begränsad omfattning.

Vi ber er att ta i beaktande att besök av familjemedlemmar kan framkalla hemlängtan hos såväl det egna som hos andra barn.

Inga besökare tillåts delta under några aktivitetspass, workshops eller andra inplanerade aktiviteter. Det är enbart avslutningen sista dagen som är öppen för besökare.

Avslutning

Lägerveckan avslutas med en storslagen filmpremiär där föräldrar och familjemedlemmar hälsas varmt välkomna! 

Vårt café har öppet där det finns möjlighet att köpa lunch och även kaffe, fika, godis, glass med mera.

Vi visar alla filmer och vi berättar vad vi har gjort under veckan. Som på alla premiärer är det mingel efter filmvisningen och allt förevigas med fotografering.

Det finns möjlighet att boka transfer från lägret till Grästorp station, mer info hittar ni här.