Inför lägret

När anmälan är gjord, hälsodeklaration inskickad och deltagaravgiften betald är det bara att vänta på ett galet roligt Filmkollo. Inför sommaren kommer ni att få ett mail med uppdaterad information. Har ni frågor innan dess är ni givetvis välkomna att höra av er.

Vi har också en sida med vanliga frågor och svar!

Resan hit

De flesta kommer till oss med bil då föräldrar och syskon ofta vill vara med vid ankomst och framförallt på filmpremiären sista dagen. Vägbeskrivningar hittar ni här

Vill ni åka tåg/buss hittar ni information om transfer från Grästorp station här.

Är ni intresserade av samåkning väljer ni det i hälsodeklarationen. Samåkningslistan skickas ut till alla som godkänt det i början av juni.

Ankomst

Lägret börjar på söndagen. Vårt café har öppet där ni kan köpa kaffe, smörgåsar, fika, glass, frukt mm.

Deltagarna checkar in i sina rum och vi har ett välkomstmöte där föräldrar och syskon är välkomna att vara med. Personalen presenterar sig och vi informerar om veckan. När föräldrarna har lämnat lägret har vi en säkerhetsgenomgång, går igenom ordningsregler och veckans alla aktiviteter.

Lägergrupp Gul – Incheckning 14:00, Välkomstmöte 15:00

Lägergrupp Blå – Incheckning 14:30, Välkomstmöte 15:30

Lägergrupp Grön – Incheckning 15:00, Välkomstmöte 16:00

 

Boende och gruppindelning

Lägergruppen delas in i fem filmgrupper efter ålder. Det är i dessa filmgrupper som de flesta aktiviteter sker under veckan men mycket händer också i helgrupp.

Boendet fördelas efter ålder, blandrum förekommer. Mer information hittar ni här. Alla duschar är individuellt låsbara till förmån för varje persons integritet. Vi har inga duschrum med flera duschar.

Vill ni dela rum och/eller filmgrupp med någon specifik person, som är anmäld till samma lägergrupp, meddelas det i hälsodeklarationen. Gruppindelningen görs innan lägerstart och det går inte byta rum eller filmgrupp under lägret om det är fullbokat.

Kläder och andra tillhörigheter

De privata tillhörigheter som deltagarna har med sig till lägret ansvarar var och en för. Inventum tar inte ansvar för deltagarnas tillhörigheter och ersättning utgår därför inte vid skada eller förlust. Detta är viktigt att tänka på när det gäller värdesaker som mobiltelefon, kamera, dator och dyrare klädesplagg.

För kvarglömda saker ansvaras ej. Önskas upphittade kvarglömda saker skickas med post görs detta först efter att portot är förskottsinbetalt.

Mobilanvändning

Deltagarna ansvarar själva för sina mobiltelefoner under lägret. Vi uppmanar till att de inte används under aktivitetspassen, filminspelningar, workshops, filmvisningar eller utbildningar om inte lägerpersonalen tillåter det. 
 
För många är mobilen en trygghet kvällstid/nattetid och flera familjer uppskattar att det är lätt att hålla kontakten. Eventuell begränsning av skärmtid, surf etc. sköts av respektive målsman med lämplig app/föräldrakontroll. Vill ni att mobilen förvaras inlåst under dagtid lämnas den till ledarna vid morgonsamlingen.

WiFi

Deltagare och besökare har fri tillgång till vårt WiFi som har bra täckning i såväl sovrum som studios och samlingssalar. 

Förhindra barnförbjudet innehåll

Vårt nätverk och WiFi blockerar automatiskt explicita, pornografiska och skadliga domäner. Sökmotorer och youtube är inställda på begränsat läge. Använder deltagarna egen surf på sina mobiler går de förbi denna blockering. Det är vårdnadshavarens ansvar att förhindra barnförbjudet innehåll på deltagarnas mobiler för att skydda sina egna och andras barn.

Försäkring

Samtliga deltagare med svenskt personnummer är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Filmkollo. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad/skadad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.

För att olycksfallsförsäkringen ska gälla är det viktigt att ni anger korrekt och fullständigt personnummer i hälsodeklarationen.

Café/kiosk

Under veckan kan deltagarna handla i vårt café där det finns godis, chips, glass, dricka, mellis-snacks, smörgåsar, frukt m.m. Det finns även tandborste, tandkräm, öronproppar, mensskydd m.m. Cafét håller öppet om kvällarna och även en stund i samband med måltiderna. Till fickpengar är en vanlig summa vi ser 400 kr per lägervecka. För övrigt behövs inga fickpengar under veckan, allt annat ingår.

Packning

Funderar ni på vad som ska packas kan ni titta på vårt förslag till packlista.

Saker ni inte bör ta med är nötter, parfym, hud/hårprodukter med starka dofter.

Drogfritt

Alla Inventums ungdomsläger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster.

Besök under lägret

Föräldrar är välkomna att besöka oss under lägret men vi ber er att meddela oss detta på förhand då vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot besök på alla tider och enbart i begränsad omfattning.

Vi ber er att ta i beaktande att besök av familjemedlemmar kan framkalla hemlängtan hos såväl det egna som hos andra barn.

Inga besökare tillåts delta under några aktivitetspass, workshops eller andra inplanerade aktiviteter. Det är enbart avslutningen sista dagen som är öppen för besökare.

Avslutning

Lägerveckan avslutas med en storslagen filmpremiär där föräldrar och familjemedlemmar hälsas varmt välkomna! Vi visar alla filmer och berättar vad vi har gjort under veckan. 

Vårt café har öppet där det finns möjlighet att köpa lunch och även kaffe, fika, glass med mera.

Det finns möjlighet att boka transfer från lägret till Grästorp station, mer info hittar ni här.

Lägergrupp Gul – Lunch besökare 11:30, Filmpremiär 12:30, Hemresa 13:30

Lägergrupp Blå – Lunch besökare 12:30, Filmpremiär 13:30, Hemresa 14:30

Lägergrupp Grön – Lunch besökare 13:30, Filmpremiär 14:30, Hemresa 15:30

Titta på filmerna efter lägret

Efter lägret finns alla filmer som gjorts under veckan på Filmkollos youtube-kanal där ni kan titta på dem hur mycket ni vill och skicka länkar till släkt och vänner.

Mer att göra i området

Passa på att upptäcka vad som finns att göra i vår vackra del av landet. Stanna i området hela veckan när barnen är på Filmkollo eller kombinera med familjesemester före eller efter lägret.

Utforska guldkorn som du inte visste fanns mellan Vänern och Vättern. Här finns ett rikt natur- och kulturliv och mycket att uppleva för alla åldrar och intressen.
 
Lek, plask och äventyr. Med vackra skogar, mjuka djur, historiska äventyr, science center, nöjesparker och upplevelsebad har Skaraborg något som passar alla familjer. Stora och små upplevelser för stora som små barn.
Lokala turistwebben i vårt närområde där ni hittar tips på aktiviteter, mat & dryck och boende.