Aktiviteter

I grupper gör deltagarna egna filmer och vi har utbildning i filmproduktion, workshops i bland annat sårsminkning, regi och skådespeleri. 

Lägret håller på i en vecka, söndag till lördag, och avslutas med en filmpremiär tillsammans med deltagarnas familjer där vi visar alla filmer och berättar vad vi gjort under veckan. Med reservation för ändringar!

Mer information om Filmkollo 2021 kommer inom kort.

Lokalerna

Vi håller till hos produktionsbolaget iFocus Studios mitt i Västra Götaland. Fastigheten ligger på landet, ca en timma från Göteborg. Nybyggda lokaler i en kreativ miljö där vi är omgivna av öppna landskap och skog, några kilometer från större landsvägar. 

Vi har plats för 40 deltagare per lägervecka. Deltagarna sover 4-6 personer i varje rum. Vi fördelar boendet utifrån kön till största möjliga mån. Meddela oss vid anmälan om ni har önskemål om fördelningen. De flesta av dagarna äter vi frukost 09:00, lunch 12:00, middag 18:00, mellanmål på eftermiddagen och på kvällen. Lokalerna stänger 23:00, då ska alla vara på sina rum och vila upp sig för att orka med hela veckans aktiviteter.

Drogfritt

Alla Inventums läger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl personal som deltagare och övriga gäster.

Försäkring

Samtliga deltagare är olycksfallsförsäkrade genom Sensus under sin vistelse på Filmkollo. Däremot finns ingen försäkring som täcker personliga tillhörigheter, borttappad mobil etc. Därför bör ni själva kontrollera vilken typ av försäkring ni har och vad som gäller vid eventuell skada eller skadegörelse. Läs mer om olycksfallsförsäkringen.

Kostnad

Kostnad för en vecka på Filmkollo är 6 400 kr, delbetalning är möjlig. I priset ingår allt under veckan; samtliga måltider, boende, utbildningar, workshops, utrustning och arbetsmaterial, badinträde samt premiär för deltagarna och deras familjer sista dagen.

Anmälan

För att vara med på Filmkollo gör ni en anmälan. Det skickas en automatisk bekräftelse på inskickad anmälan till målsmans e-post och inom kort hör vi av oss och bekräftar platsen.

foto-47-2013

Arrangör

Föreningen Inventum

foto-20-2015

Tidigare läger

Bilder, filmklipp, utvärderingar

2019_filmkollo_00310

Kontakt

Har du frågor?