Årets läger – Filmkollo 2022

Kontakt på lägret

Under pågående läger kan ni dygnet runt nå personal på plats via dessa nummer. Lämna meddelande så ringer de upp om ingen kan svara för stunden. 

Lägergrupp BLÅ: 070-208 13 83
Lägergrupp GRÖN: 076-127 87 20

Personal sover på plats och finns alltid tillgängliga för deltagarna.
 
Administrativa frågor, som exempelvis bokning av skjuts till tåg, tar ni fortfarande med Maria som ni enklast når via mail. maria@inventum.se

Lägergrupp BLÅ

Lägerstart: söndag
14:00-14:55 – Incheckning, café öppet för alla besökare
15:00 – Välkomstmöte, familjen är välkommen att vara med
15:15 – Lägerstart, samling för deltagarna

Avslutning/filmpremiär: lördag
12:00 – Lunchservering och café öppet för alla besökare
13:00 – Filmvisning
14:00 – Lägret avslutas, dags för hemresa

Lägergrupp GRÖN

Lägerstart: söndag
14:30-15:25 – Incheckning, café öppet för alla besökare
15:30 – Välkomstmöte, familjen är välkommen att vara med
15:45 – Lägerstart, samling för deltagarna

Avslutning/filmpremiär: lördag
13:00 – Lunchservering och café öppet för alla besökare
14:00 – Filmvisning
15:00 – Lägret avslutas, dags för hemresa

Packning

Vi har ett förslag på packlista här. Glöm inte sängkläder och handdukar för både dusch och tandborstning!
Tänk på allergiker, ta inte med nötter eller kläder som varit i kontakt med djur.


För kvarglömda saker efter lägret ansvaras ej. Önskas upphittade kvarglömda saker skickas med post görs detta först efter att portot är förskottsinbetalt.

Resan hit och hem

Vägbeskrivningar och karta finns här

Ni som är intresserade av samåkning kan få kontakt med varandra via den här Facebook-gruppen.

Vill ni åka tåg eller buss till lägret hämtar vi vid Grästorp station på söndagen 14:00, det måste bokas via Maria (länk till kontaktsidan) och kostar 80 kr per person. Ni som bokat kommer få ett mail några dagar innan lägerstart med mer info om hämtningen.
Tåg/buss hem efter lägret på lördagen kan bokas tidigast 15:45 från Grästorp station. Även denna skjuts till Grästorp behöver bokas och kostar 80 kr per person.

Välkomstfilm

Dagarna innan lägerstart får ni ett mail med en välkomstfilm där ledarna presenterar sig och vi visar runt i lokalerna så att ni alla får se hur anläggningen ser ut. 

Incheckning

Cafét är öppet för alla besökare i samband med incheckningen. Efter incheckningen har vi ett 15 min långt välkomstmöte där även familjerna är välkomna att vara med. Personalen presenterar sig och informerar om Inventum och veckans aktiviteter. Sedan drar lägret igång! :)

Mobilanvändning

Deltagarna ansvarar själva för sina mobiltelefoner under lägret. De får inte användas under aktivitetspassen, filminspelningar, workshops, filmvisningar eller utbildningar om inte lägerpersonalen tillåter det. För många är mobilen en trygghet kvällstid/nattetid och flera familjer uppskattar att det är lätt att hålla kontakten med deltagarna. Eventuell begränsning av skärmtid, surf etc. sköts av respektive målsman med lämplig app/föräldrakontroll. Vill ni att mobilen förvaras inlåst under dagtid lämnas den till ledarna vid morgonsamlingen.

Vi uppmanar vårdnadshavare att se över skärmtidsinställningar/begränsningar av vuxet innehåll i barnets mobiltelefon/surfplatta innan lägret.

Fickpengar

Under veckan kan deltagarna handla i vårt café där det finns godis, chips, glass, dricka, mellis-snacks, frukt m.m. Det finns även tandborste, tandkräm, öronproppar, mensskydd m.m. Cafét håller öppet om kvällarna och även en stund i samband med måltiderna. En vanlig summa vi ser är 400 kr per lägervecka. För övrigt behövs inga fickpengar under veckan, allt annat ingår.

Vi har ett betalsystem i kiosken som vi kallar för kollokonto. Ni betalar in önskad summa via Swish i samband med incheckningen, som deltagaren kan handla för under veckan. Blir det pengar över betalas det tillbaka veckan efter lägret. Observera att det enbart kan Swishas på plats och att vi behöver se bekräftelsen i mobilen. Minsta insättning är 100 kr. Har ni inte Swish kan vi ta emot kontanter vid incheckningen och ladda kollokontot med dessa istället.

Ordningsregler, försäkringar

Ordningsregler på lägret och info om värdesaker, försäkring osv hittar ni här

Alla Inventums läger är helt drogfria, här råder totalt rök- och snusförbud för såväl deltagare som personal och besökare. Hela lägerområdet inklusive parkeringar är rökfria.

Filmpremiär

Avslutningen på lägerveckan blir i form av en filmpremiär på lördagen. Alla filmer som deltagarna gjort och medverkat i under veckan visas. Vi tittar också på ”lägerfilmen” som filmhandledarna gör som en dokumentation av lägret. :)

Alla filmer som görs under veckan kommer ni även kunna se i efterhand via en länk som ni får dagen efter lägret.

Innan filmvisningen finns det möjlighet att äta lunch i vårt café. Där serveras ost- och skinkpaj med sallad och dryck för 95 kr. Ni behöver inte beställa innan.
Det finns även fika och glass till försäljning. 
Deltagarna äter sin lunch som vanligt i sin lunchrestaurang, men det kommer finnas tid att hinna träffas innan filmvisningen. :)

Våra sociala medier

Under lägret kommer vi uppdatera våra sociala medier så ofta vi hinner; Facebook och Instagram

Mat

Frukost plockar deltagarna själva vad de känner för att äta. Frukostbuffén erbjuder naturell yoghurt, sylt, bärblandning, müsli, cornflakes, russin och diverse fröer, mjölk, apelsinjuice, äppeljuice, några olika brödsorter, knäckebröd, smör, ost, skinka, medvurst, mjukost, gurka, paprika med mera. 
 
Nedan följer ordinarie meny och vegetarisk meny för samtliga luncher och middagar.
Med reservation för ändringar om våra leverantörer inte får tag på råvaror under rådande omständigheter. 
 
Ni som angett kosttillval laktos eller gluten kommer få alternativ kost vid de måltider ni inte kan äta ordinarie meny/vegetarisk meny. Det är deltagarens ansvar att be om sin alternativa kost och inte ta mat vid bufféserveringen.
 
Ni som angett andra allergier kan gå igenom innehållsförteckningar via länkarna i menyn för att avgöra vilka rätter som kan ätas och hur många matlådor ni behöver ta med er till lägret. Ni ansvarar själva för att meddela lägerledarna vid incheckning vilka måltider som kan ätas på plats och vilka måltider som ersätts med egen matlåda. Lägerledarna förvarar era matlådor kylt/fryst och förbereder maten inför varje måltid. Det är deltagarens ansvar att be om sin alternativa kost vid de tillfällen det behövs och inte ta mat vid bufféserveringen. Medhavda matlådor/komplement märker ni med deltagarens namn, läger blå/grön samt vilken dag och måltid den ska ätas. Viktigt att matlådan är färdig att värmas i mikron. Vi har ingen möjlighet att tillaga någon extra mat, koka pasta, steka tillbehör etc.

MATMENY

Söndag middag

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, tomat, gul lök

Måndag lunch

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka, tomat

Måndag middag

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka & tomat

Tisdag lunch

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Jasminris

Sallad, gurka, riven morot

Tisdag middag

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka

Onsdag lunch

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Jasminris

Babyspenat, gurka, tomat

Onsdag middag

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka, tomat

Torsdag lunch

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka, tomat, gul lök

Torsdag middag

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Jasminris

Fredag lunch

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka, tomat

Fredag middag

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka, tomat, majs, gul lök

Lördag lunch

Ordinarie meny

Vegetarisk meny

Sallad, gurka, riven morot